Verschillen: Samsung Galaxy S2 en Galaxy S

Wat is er nu zoveel beter aan de nieuwe Samsung Galaxy S2 ten opzichte van de eerste Galaxy S? Zo zijn er een aantal grote verbeteringen, maar ook wat kleinere, die misschien anders niet zo snel genoemd worden. In dit artikel gaan we in op de verschillen/verbeteringen van de nieuwe Galaxy S2 en die zijn er maar genoeg te noemen. De vergelijking is gebaseerd op de technische specificaties van de smartphones

Afmetingen

De afmetingen van beide toestellen verschillen niet zo veel. Zo heeft de Galaxy S2 een afmeting van 125,3 x 66.1 x 8.49 mm tegenover 122,4 x 64,2 x 9,9 mm van de Galaxy S. Zoals je ziet is de Galaxy S2 iets groter, maar relatief eigenlijk helemaal niet. Aangezien de opvolger over een 4,27 inch scherm beschikt de Galaxy S over een 4,0 inch scherm. Er is dus deze keer beter omgegaan met de ruimte die het scherm inneemt op de Galaxy S2. Tevens is laatstgenoemde ook nog eens flink wat smaller, wat het alleen nog maar mooier maakt.

Scherm

Het scherm is niet alleen groter op de Galaxy S2, maar ook voorzien van de laatste Super AMOLED Plus technologie. Voor een beter beeld, heldere kleuren en minder energieverbruik. Het scherm van de Galaxy S2 is gemaakt van Gorilla Glass, wat garant staat voor bescherming tegen krassen en valschade. Hierover beschikte de originele Galaxy S overigens ook al. De resolutie van beide smartphones is ook hetzelfde gebleven, namelijk: 480 bij 800 pixels.

Camera

Het werd de Samsung Galaxy S nog wel eens kwalijk genomen dat de camera niet over een LED flitser beschikte. Dit is opgelost bij de Galaxy S2, die over een enkele LED-flitser beschikt (waarom eigenlijk geen dubbele LED-flitser?). Ook is het aantal megapixels opgeschroefd van 5.0 naar 8.0 voor de S2. Beide toestellen beschikken over de HD-playback mogelijkheid, alleen kan dit met de S2 in Full HD 1080p en bij de Galaxy S in 720p. Tot slot heeft S2 ook nog eens een front-camera (2,0 MP), waarmee je kunt videobellen.

Connectiviteit

Een enkele verbetering voor dit kopje, maar wel een hele aangename. De Galaxy S2 beschikt namelijk naast 3G/HSDPA nu ook over HSPA+. Hiermee kun je tot 21 Mbps downloaden. De Galaxy S moet het doen zonder HSPA+ en bereikt een download snelheid van 7,2 Mbps.

Processor

Hierover kunnen we kort zijn: de Galaxy S2 beschikt over een nieuwe 1 GHz dual-core Exynos processor en de Galaxy S over een single-core 1 Ghz ARM Cortex A8 chip. Dit was een snelle processor in 2010, maar in 2011 nemen de dual-core processors het over.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S2 zal tijdens de lancering standaard beschikken over Android 2.3 Gingerbread met de laatste versie van Samsung’s Touchwiz 4.0. Tijdens de lancering van de Galaxy S was Android 2.1 Eclair het besturingssyteem. Inmiddels is een update naar 2.2 Froyo al beschikbaar en komt er ook al in maart 2011 de mogelijkheid om naar Android 2.3 te schakelen.

Accu

De accucapaciteit is bij de Galaxy S2 uitgebreid van 1500 mAH naar 1650 mAH. Dit zal de smartphone ook wel nodig hebben met het grotere scherm en dual-core processor.

Conclusie

De Samsung Galaxy S was en is een super telefoon en heeft in 2010 zelfs een prijs gewonnen voor beste smartphone van dat jaar. Zoals je kunt lezen overtreft de Galaxy S2 zijn voorganger op vele gebieden en de verwachtingen zijn daarom heel hoog gespannen. Het is nu wachten op de eerste gebruikerservaringen, hierop zullen we tot kwartaal 2 moeten wachten. Dan zal het toestel hier gelanceerd worden.

Reacties (4)

jesse1 maart 2011 om 4:18 pm

de galaxy s heeft wel degelijk een guerrila glass.

jesse1 maart 2011 om 4:29 pm

oh en de galaxy s 2 heeft trouwens een front camera van 2 mp. zie ook http://galaxys2.samsungmobile.com/html/specification.html

(ik wil niet betweterig overkomen..)

Redactie1 maart 2011 om 4:42 pm

Klopt, was een foutje. Het is inmiddels in de tekst aangepast! Thanks voor het melden!

jesse2 maart 2011 om 4:07 pm

overigens is een dual-core processor zuiniger dan een single-core processor. volgens Nvidia 40 % zuiniger. zie hiervoor ook het plaatje op http://tweakers.net/nieuws/71107/nvidia-smartphones-krijgen-in-nabije-toekomst-quadcore-cpus.html

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie